Vaši občutki, ko izvajate reiki in kaj pomenijo [1]

, , Leave a comment

Gomazenje: Ta občutek nakazuje vnetje. Le vaš neposredni občutek vam pove, ali gre za kronično, subakutno ali akutno vnetje. Pri tem vam lahko pomaga tudi moč gomazenja. Močno gomazenje, ki včasih doseže tudi ramena, kaže na akutno, močno vnetje. Če ste zdravnik ali zdravitelj, opravite pregled sedimentacije krvi, da se o tem prepričate. Če teh kvalifikacij nimate, morate klienta čim prej napotiti k zdravniku. Reiki učinkovito pomaga prav pri akutnih vnetjih. Torej nam v določenih primerih (le pri majhnih vnetjih) uporaba reikija kot spremljajoča terapija lahko koristi za lastne potrebe.

Mraz: Morda gre za staro blokado, ki vpliva na živahnost organizma, ker se je od pretoka njegovih procesov odcepila. V kolikor je klient pripravljen na ozaveščanje, je za sproščanje blokade v takem primeru potrebno ogromno priprav in verjetno veliko reikijeve energije. V vsakem primeru postopajte previdno, pri terapiji nujno upoštevajte celo telo in pazite na strahove, ki prihajajo v zavest. V takšnih blokadah namreč pogosto skrivajo v sebi močan potencial rasti. Da pa ga lahko dosežemo, je potrebno mnogo dela.

Vročica: Če občutite v dlaneh vročico, jo lahko razumete kot znak, da potrebujete življenjsko energijo in jo z veseljem sprejemate. Vaši občutki lahko naraščajo od toplote do močne vročice, ki pa ni prijetna. Izčrpan in živ organizem, si bo vzel energijo, ki jo potrebuje. Če vaš klient občuti vročico po vsem telesu, mesto, ki ga boste reikirali, ni pomembno. Življenjska energija bo sama našla pot do predelov, ki jo potrebujejo. Težko obvladljive situacije so v takih primerih redke.

Lepljivost: Tak občutek nam sporoča, da je energija na tem mestu nujno potrebna in z »veseljem« sprejeta. Če občutek »lepljivosti« preneha, počakajte kratek čas, če se ne bo pojavil še kak drug. Če drugega pojava ni, preidite k naslednjemu položaju.

Zavračanje: Tukaj gre verjetno za staro, globoko segajočo blokado, ki življenjske energije ne želi spustiti vase. Vendar je z življenjskimi procesi telesa na nek način povezana. Ugotovite, ali je klient pripravljen na proces ozaveščanja. Če je, uporabite dodatne ukrepe, kot so npr. afirmacije ali zdravilne tehnike za sproščanje blokad z mentalnim zdravljenjem druge stopnje reikija ali druge načine, ki vam bodo pri odpiranju v pomoč. Pri tem se ozirajte na klientove strahove in si vzemite veliko časa.

Pretok: Tak občutek v dlaneh nam pove, da se življenjska energija že pretaka in se veseli dodatnih življenjskih spodbud, ki povzročajo višjo frekvenco valovanja celotnega sistema. Vsako reikiranje občutimo kot vstopanje v občutek ljubezni in varnosti. To je lepa priložnost za doživljanje blage duhovne rasti.

Zbadajoča bolečina: je lahko možni simptom energijskega zastoja, nastalega v procesu sproščanja. Sproščujoča energija se dvigne na raven zavesti in se združi z energijskim sistemom okolice. Soočanje z do sedaj odrinjenim predelom je večinoma naporno in boleče. V tem primeru reikiranje ne smete končati prezgodaj, ampak ga izvedite kot celostno zdravljenje. Ne pozabite na dodatno potrebno krepitev in izvedite oblike pomoči, ki pospešujejo integracijo sproščene energije.

Topa bolečina: Občutek vas opozarja na staro blokado, ki je sicer še v pred zavestni stopnji, vendar, kot kaže reakcija, že pripravljena na sprostitev. Na mestu, kjer se občutek pojavi, je potrebno pogostejše reikiranje, dokler se strnjena struktura ne bo popolnoma sprostila. Celostno zdravljenje ni nujno potrebno, lahko pa pospeši sprostitev blokade. Pozorno spremljajte dogajanje. Ko se zgostitev začne sproščati, je napočil čas za celostno zdravljenje telesa.

Trgajoča bolečina: Kaže na energijski zastoj, ki je pripravljen na sprostitev, vendar še ni združen z energijskim sistemom okolice. Potrebno je nadaljevati z reikiranjem, ki naj vključuje tudi preostali del telesa.

Mnogokrat se dogaja, da se občutenja klienta povsem razlikujejo od vaših. To naj vas ne zmede. Če vi izvajate reiki, odločajte na podlagi lastnih občutkov, ki so najpomembnejši. Izogibajte se natančnim razlagam, kje so klientove blokade in kaj se za njimi skriva. To bi ga le zmedlo in povzročilo razumske zaplete.


[1] Povzeto po Walterju Lübecku: Reiki [1995]

 

Leave a Reply