Bojevnikova igra

, , Leave a comment

S širokim nasmehom in igrivo razposajenostjo je Bojevnik opazoval Zemljo, ki se je modra vrtela pod njim. Oceani so odsevali sonce, beli oblaki so risali senčne vzorce na rjavo zelenih celinah. »Res je lepa brez primere«, je občudujoče zastal, preden se je obrnil k Duši Vodnici, ki ja stala za njim, da ga pospremi v še eno igro, v še eno pustolovščino.

V trenutkih preden se bo spustil v grobe plasti energije, je preletel spomine na vse številne Igre, ki jih je On, Jaz sem, ki sem, igral, jih igra in jih bo še, vse hkrati razstrte pred zavestjo Duše. Dolga tisočletja dram, zmag in porazov, obilja in pomanjkanja, kraljevskih moči in uboštev berača. Vse samo igre, igre moči, hlepenja, bolečin, ljubezni in razočaranj. Igre, ki so ga počasi oblikovale, ga pregnetle, ga pripeljale na rob spoznanja o njegovi resnični naravi, o resničnem bistvu.

Potem je prišel trenutek, ko je samo še dopustil, si dovolil, si odpustil, sprejel, da se zgodi, da se Razsvetli, napolni svojo človeško podobo z blaženostjo neskončne zavesti.  Bojevnik je postal Mojster.

In od takrat je vse res samo še igra. Še se vrača v grobe, fizične dimenzije, v toge okvirje časa in prostora, ampak zavest ostaja. Zdaj ve, da se samo igra. Igra zaradi želje po spoznavanju vseh potencialov sebe, zaradi nikoli končane raznolikosti življenja. In vrača se, ker mu je v veselje, da lahko služi. Služi z zgledom ljudem, ki se prebujajo. Vedno več, vedno hitreje se steka svetloba skozi ovire, ki si jih ljudje še postavljamo v sebi. Služi v vedenju, da je tudi sam moral skozi vse te bitke, se boril sam s seboj, dokler ni odkril kako enostavno je vse skupaj.

Spet se je nasmehnil ob spominu na ta trenutek, ko se je vse spremenilo. Ko je odložil meč in oklep, da je lahko zadihal, razširil roke in s pesmijo v srcu vdihnil svobodo.

Z nežnim dotikom ga je Vodnica odtegnila toku spominov v katerih je plaval. Nasmehnila sta se drug drugemu in že naslednji trenutek sta prvi vdih in jok naznanila spust Mojstrove zavesti v malo telo.

Igra se je ponovno začela.

 

Leave a Reply