Izbire

, , Leave a comment

Vsak dan se srečujemo z možnostjo izbiranja. Lahko izberemo oblačila, ki jih nosimo, hrano, ki jo zaužijemo, pot, po kateri pridemo na delovno mesto. Izbiramo v trgovinah, ki nam ponujajo obilje vseh mogočih izbir.

Pa je to res dovolj? Je to vse? Majhne izbire, ki nam dajejo občutek, da imamo svobodno voljo, da usmerjamo svoje življenje, kot želimo. Nikakor ne bi smelo biti dovolj in ni dovolj. S tem, ko sprejmemo in se sprijaznimo z ozkim okvirom izbir, ki nam ga oblikujejo drugi ljudje, institucije, korporacije, svojo svobodno voljo, svojo ustvarjalno energijo predamo v njihove roke. Sprijaznimo se, da tako pač je in da so vse to okoliščine, ki nas presegajo, okoliščine na katere nimamo vpliva.

Pa je lahko drugače. Začne se s preprosto spremembo naravnanosti in odločitvijo, da lahko v celoti oblikujemo svojo resničnost. Prevzamemo aktivno vlogo. Da so lahko izbire, o katerih si ta trenutek ne upamo niti sanjati, tudi naše. Obilje, odnosi, zdravje, trajno zadovoljstvo … Vse to lahko izberemo in pripeljemo v svoja življenja. Postanemo Mojstri svojih življenj.  Naš čas je, vse nam stoji ob strani, če tako izberemo.

In izbiramo v vsakem primeru. Zavestno ali nezavedno. Na podlagi starih vzorcev in programov v umu, ki sploh niso naši, zato imamo ves čas občutek, da tudi izbire in njihove posledice na nek način niso naše. Ali pa izbiramo neobremenjeno, osvobojeni tovrstnih prepričanj, z lahkotno, igrivo svežino. Saj življenje je igra, če tako izberemo.

Na začetku bo seveda veliko odporov v  nas samih in tudi drugi nam ne bodo olajšali poti, ampak to je njihova izbira. Um nas bo prepričeval, da ne zmoremo, da si samo domišljamo, da igramo vloge, ki nas presegajo, da moramo biti zadovoljni s tem, kar je. Namen uma ni, da nas vodi in usmerja, zato ga lahko kadarkoli presežemo. Vztrajajmo. Izbirajmo zase najboljše, prenehajmo s toleranco do težav, bolečin, pomanjkanja… In nekega dne bomo prijetno presenečeni ugotovili, da vse skupaj teče z veliko lahkoto, da se izbire naravno uresničujejo, da se realnost oblikuje uglašeno z našo voljo, voljo Mojstra. Da um še zelo poredko dvigne glavo in nam nasprotuje.

Ugotovimo, da življenje postane zabavna in izpolnjujoča izkušnja.

 

 

Leave a Reply