V iskanju svobode

, , Leave a comment

V vseh časih je človeka poleg skrbi za preživetje zaposlovalo iskanje svobode. Še ne dolgo nazaj fizične svobode, potem finančne svobode, svobode misli in prepričanj … V nekaterih obdobjih novejše zgodovine je postalo hrepenenje ali hlepenje po svobodi vseobsegajoč, močan val, ki je zajel ves svet.

Res pa je, da v fizičnem svetu v okvirjih časa in prostora popolne svobode enostavno ni. V človeški podobi ne moremo biti svobodni. Vsaj ne tako, kot si želimo in predstavljamo. Ko izberemo, da pridemo sem, na ta svet, se tudi strinjamo z omejujočimi pravili, ki veljajo tukaj. 

Edina resnična svoboda je svoboda bivanja v zavedanju, kdo v resnici smo. Neskončna, neminljiva zavest, ki potuje skozi svetove in dimenzije v izkušanju in spoznavanju same sebe. Duša smo, čista zavest.

In zakaj smo potem tukaj, v na videz najbolj omejujočih pogojih časa in prostora? Ker se lahko samo tukaj, na Zemlji, na najboljšem vseh svetov, v celoti izkusimo in zavemo Sebe, se razsvetlimo. Samo v fizičnem telesu, z vsemi njegovimi omejitvami in minljivostjo, je to mogoče doseči. Ne potem, ne na oni strani koprene življenja, ne v sanjah, ne v kateri od finosnovnih dimenzij. Samo tukaj in zdaj. Najboljši prostor in najboljši čas je.  Izrabimo ga …

In ne gre za preseganje, opuščanje človeškega vidika, kot so učile stare šole. Gre za integracijo telesa, uma in zavesti Duše v popolno, celovito  bitje, osvobojenega Mojstra. Svobodno bitje v izkušnji.

 

Leave a Reply