Joga

, , Leave a comment

Na jogi na skrivaj (ni lepo, vem) opazujem gospo, ki ima krepko čez sedemdeset let, ko dela stojo na glavi z graciozno lahkotnostjo. Resnično je neverjetna. Občudujem jo.

Se gospa dokazuje? Nobene potrebe po dokazovanju ne čuti. Preprosto uživa v svojem telesu… pooseblja brezčasno boginjo brezčasnih let.

Brezčasne boginje niso izmozgane ne glede na leta. Vedno se učijo novih stvari, veselijo se življenja in si dovolijo biti radovedne, igrive, dovolijo si živeti z otrokom v sebi. Polne so vitalnosti, ustvarjalne sile, ki rojeva novo življenje – življenje za božansko ženskost, zaradi katere je vse to mogoče. Vitalnost je naše naravno stanje. Nobeno prehransko dopolnilo, tablete ali celo lepotna operacija ni recept proti staranju. Brezčasno življenje je tisto, ki vrača občutek živosti in mladosti. Bodite sočutne do svojega telesa. V njem prebiva vaša brezčasna duša. Obremenjujte ga le do meje bolečine, bodite potrpežljive, vzemite si čas. Nikamor se vam ne mudi. Telo vam bo hvaležno.

Neka filmska diva je izjavila: »Ponosna sem na gube. Moje so. Prigarala sem jih!«

Magična formula lepote je tista lepota, ki žari od znotraj. S povezovanjem z naravo, s sprehodi po gozdu, s plavanjem v morju, potoku…, z delom na vrtu, ali pa samo ukvarjanje z lončnicami, se ženske povezujemo s svojim bistvom, s svojo notranjo lepoto, z materjo Zemljo.

Proti staranju najučinkoviteje delujemo, če ljubimo življenje, poskušamo nove stvari in uživamo v svojih izkušnjah. Radost izvira iz občutka povezanosti z življenjsko silo. Naučimo se postaviti zase v službi, družbi in tudi ali pa predvsem doma. Naučimo hčere, snahe, da bodo postale brezčasne, da se bodo znebile stereotipa, da se v določeni starosti njihova vrednost začne zmanjševati. Te lekcije se začenjajo z nami. Me smo brezčasne boginje.

 

Leave a Reply