Želje in pričakovanja

, , Leave a comment

Na začetku je prav nenavadno, morda celo neprijetno, strašljivo, ko ostanemo brez stalnega hrumenja želja in vseh vrst pričakovanj. Nismo vajeni, da bi dneve, ki so pred nami, preostanek življenja, ki je pred nami, živeli brez ciljev, malih in velikih, brez izpolnjujočih občutkov, ko jih dosežemo. Da bi samo bivali, brez velikega poslanstva in smisla obstoja, brez občutka koristnosti in pomembnosti.

Ampak samo na začetku. Želje, pričakovanja, poslanstva, navidezna moč nad drugimi, se ob vedno globlji povezanosti z zavestjo duše nadomestijo z radostjo, s tišino uma, ki nam daje možnost, da se končno zavemo resničnega Življenja okrog nas in v nas, da zadihamo, se sprostimo. In smo, vsaj na začetku, preplavljeni samo še z željo, da bi trajalo. Da bi trajali občutki svobode, lebdenja osvobojenega teže sveta, ki v um programira pričakovanja, tekmovanja, primerjanja, dosežke, ki bi jim morali slediti … In tudi ta zadnja želja se počasi razkroji, stali v žarenju strasti večnega obstoja, izkušnji v bivanju čiste zavesti.

»Joj!« Bo rekel nekdo. »Kaj pa moje želje po potovanjih, spoznavanju sveta, po pustolovščinah, odnosih, bogastvu, moči?« Če si takšnih izkušenj še želite, jih seveda uresničujte. Dokler so želje v nas žive, dokler želimo izkušati v fizični dimenziji, dokler izbiramo izkušnje, ki izhajajo iz hlepenja nikoli zadovoljnega uma, bomo manifestirali vse pogoje, okolja, ljudi, čas za take izkušnje. Vznemirljiva potovanja v daljne eksotične kraje nas bodo vabila, dokler ne spoznamo, da je edino potovanje in največja pustolovščina, potovanje, ki nas popelje najdlje, čeprav ne gremo nikamor, v resnici potovanje nazaj k sebi. Tudi učitelji vseh vrst bodo še na voljo, dokler jih bomo potrebovali in želeli izkusiti kako je v vlogi učenca.

V resnici pa v času Nove energije učiteljev stare šole, starih energij, ne potrebujemo več.  Mi sami, v zavesti duše, ki je naše bistvo, Jaz sem, ki sem, smo najboljši in edini učitelj. Ko si zaupamo, ko sprejmemo, si dovolimo, da smo Mojstri. Mojstri sebe v zavesti Jaz sem, ki sem.

 

Leave a Reply