Naravnanost ali načrtovanje

, , Leave a comment

Naravnanost pomeni splošno usmerjenost, pomeni življenjsko temo, način življenja. Je pot srca, pot zaupanja, opuščanja in rasti. Izhaja iz sedanjega trenutka in nas vodi v neznano skozi proces prilagajanja in rasti. Pomembna je samo pot, samo sedanji trenutek.

Načrtovanje je pot uma. Izhaja iz preteklosti, iz izkušenj in nas vodi po na videz varnih poteh do ciljev, ki jih vedno znova jasno definiramo. Dokler nam življenje ne pokaže, da si zgolj domišljamo, da lahko v načrte vključimo vse dejavnike, ki bi lahko vplivali na potek naše poti.

Srce ali um. Pustolovščina živosti neznanega ali varno mrtvilo znanega. Izbira je naša. Lahko vztrajamo na varnih poteh, se prepuščamo vodstvu uma in zgolj životarimo.

Skozi izkušnje in razvoj zavesti pa prej ali slej pridemo do spoznanja, da nas lahko samo pot srca, zaupanja notranjemu vodstvu in opuščanja vsega kar nas pri tem ne podpira, vodi v polnost Življenja, nazaj k sebi.

Šele, ko utišamo um, jasno slišimo srce. In kar nam govori, kar čutimo, je onkraj dvoma, je glas Duše, ki nas vodi skozi izkušnje, ki so v naše najvišje dobro.

 

 

Leave a Reply