Kako si? Kaj delaš?

, , Leave a comment

“Torej, kaj počneš?”

To je vprašanje, ki nam ga pogosto zastavijo ali celo mi drugim. Kako odgovorite?

To je splošno vprašanje, in včasih sploh ne veš kaj bi odgovoril. Ko nisem bila najbolj razpoložena, sem odgovarjala: »Oh, saj veste, jem, spim, delam in včasih uživam v dolgih sprehodih …” Oprostite! Ampak, ali so me res to vprašali? Kaj pa, če me sprašujejo: “Kaj delaš za življenje? Kako si zaslužila denar? Kaj je tvoj namen?”.

Ko preklopim od učiteljice k delu z energijami, opažam pri ljudeh razliko v načinu odziva na to, kar delam. “Ukvarjam se z zdravilnimi energijami, šamanizmom…” pogosto sledi tišina, nato pa “Oo”.

Razmišljam, kako lahko predstavim kaj počnem, ne da bi uporabila besedo reiki, šamastvo …?

Torej, kaj delam?

“Ljudem pomagam, da se premikajo proti ravnotežju in celovitosti z uporabo preproste tehnike sproščanja, ki aktivira naravni odziv telesa na zdravje”.

Odziv: »To zveni super. To bi poskusil.«

“Vodim ljudi, da se ponovno povežejo z njihovo notranjo magijo – notranjo energijo”.

Odziv: »O, to je pa zanimivo. Rad bi vedel več!«

“Pomagam ljudem, da spoznajo, da so veliko več kot fizično telo. Ko se začnejo razumeti kot večplastna bitja, se začne lepo potovanje navznoter in ta globina izkušenj prinaša velik pomen in namen življenja.”

Odziv: »Vau! To se sliši neverjetno. Kako to storiš?«

Obstaja veliko načinov, kako predstaviti svoj poklic in je lahko zelo zabavno, če le želite biti ustvarjalni v svojih razlagah. Pogovori o tem, kaj delamo, so lahko zelo zanimivi. Opišite, kako pomagate ljudem na svojem področju. To kar delate, je dragoceno na mnogo načinov, če res razmišljate o svojem delu kot o pomoči ljudem.

Bodite strastni pri svojem deljenju. Bodite ponosni na to, koliko prispevate, ne glede na to, kako neznatno mislite, da je to. Ljudje se dobro odzivajo na strast, ker je verodostojna. To je čudovit način, da drugim sporočite, kako radi imate svoje delo in sebe.

 

Leave a Reply