Ljubezen je krog

, , Leave a comment

Za današnji blog so me spodbudili mojih udeležencev delavnic, ki pravijo, da ne smemo biti veseli, se ves čas imeti lepo …, ker obstajajo tudi druga čustva, ki jih je treba izkušati, doživeti. Neverjetno, nekateri so prav ujeti v negativna čustva.

Menim, da njihova skrb izvira iz pomanjkanja razumevanja ljubezni.

Ljubezen ni čustvo ali dejanje. Morda bi jo bilo mogoče opisati kot ovoj okoli čustev. Ljubezen je drugačna kvalitativna raven, ni nasprotna ali podobna nobenemu čustvu znotraj kroga. Ljubezen je prisotna ne glede na čustva, ki jih doživljamo.

Ljubezen ni dejanje ali odnos, kot je “biti prijazen”. To je energija Stvarstva – energijska matrica, ki nas je ustvarila. Čustva prihajajo iz majhnega dela možganov. Da, gotovo so čustva in fizična občutja, ki se pojavljajo s poudarkom ljubezni, vendar niso ljubezen sama. Preprosto, čustvo ne more imeti zdravilne in preobrazbene moči, bistvene sile življenja; ljubezen jo ima, ravno zato, ker to je.

Ljubezen je globoka in vedno prisotna, drugačna od občutka dobrega, kar nam daje srečo in od občutka slabega, kar nas žalosti. Prihaja iz nečesa globljega od vsakodnevnih izkušenj življenja – to je bistvo življenja, ki presega čas in prostor. Prisotna je, ali se to zavedamo ali ne, ker nas Stvarstvo v vsakem trenutku polni z njo brez omejitev.

Torej, ljubezen ni izbira, saj smo narejeni iz nje in nenehno napolnjeni z njo. Izbira je odvisna od tega, ali jo priznavamo in se prebudimo v svojo moč, ker jo zavestno uporabljamo za sebe in za druge. Tako kot imamo roko, ali razmišljamo o tem ali ne, postane močna le, ko jo uporabljamo. Torej, ljubezen je moč, namenjena uporabi za preoblikovanje in dvigovanje našega življenja in vse stvaritve okoli nas.

 

Leave a Reply