Opusti negativni samogovor

, , Leave a comment

Pri delu na osebnem razvoju je pomembno, da se zavedamo, da je najpomembnejši pogovor, pogovor, ki ga imamo vsak dan s seboj. Zelo težko se mu izognemo. Na vsakem koraku nas spremlja. Negativni samogovor ne samo, da te oddaljuje od tvojih želenih ciljev in sanj, v tvoje življenje vnaša nenehen boj. Negativni samogovor je morilec sreče.

Negativni samogovor lahko reprogramiraš in ga spremeniš v pozitivni samogovor z uporabo reiki pozitivne afirmacije. Vsakič, ko se zaveš, da razmišljaš negativno o nečem, ponovi pozitivno afirmacijo, prinesla ti bo občutek hvaležnosti, veselja in miru. Da povečaš moč pozitivne afirmacije nariši reiki simbol Chu Ku Rei (lahko na papir ali s kretnjo v zraku).

Če si boš ustvaril-a pozitivno afirmacijo in jo tudi uporabil-a vsakič, ko ti bo um narekoval negativni samogovor, boš v nekaj dneh opazil-a spremembo. Po določenem času boš videl-a možnosti in priložnosti tam, kjer so bili vedno problemi in ovire. Opazil-a boš, kako enostavno je doseči svoje cilje, ko ne ustvarjaš več ovir (nezavedno).

Še nasvet: Čez nekaj časa (vsak ima svoj ritem) boš ugotovil-a, da lahko uporabiš skrajšano različico pozitivne afirmacije, ali celo samo ključno besedo (moja najljubša je “Čudovita milina”). Lahko bi samo rekel-a “Hvaležen-a sem za svoje številne blagoslove”. Da odpraviš negativne misli in jih nadomestiš s pozitivnimi, govori pozitivno, bodi hvaležen-a in z občutkom obilja.

 

Leave a Reply