Zavedajoči in svobodni

, , 1 Comment

»Tako, zdaj veš, ker imaš izkušnjo kako je v prostoru tišine. Imaš izkušnjo resnične strasti. Verjetno se sprašuješ, kaj pa zdaj?«

»Res se sprašujem kaj naj z vsem tem? Kako naj vso to vedenje uporabim, da si ustvarim življenje kot si ga želim?«

»Lahko ga uporabiš, čeprav še vedno ne veš dovolj o življenju in ne zaupaš si še dovolj, da bi vedel česa si v resnici želiš. So želje res tvoje? Kako lahko ugotoviš katere so in katere ne?«

»Ja, o delovanju sveta res še ne vem dovolj. Glede želja pa … Če se prav spomnim, sva omenjala občutke kot edino merilo.«

»Odlično, res je. Občutki so edini in vedno zanesljiv kažipot na poteh tvojih izbir. Dajo ti takojšen odgovor, brez analiziranja in premlevanja uma. Izbiro enostavno postaviš v prostor tišine, v točko v srcu kjer ni časa, ni vplivov preteklosti ali strahov prihodnosti. In predvsem ni vplivov vrtincev. Tam si samo ti, resničen in poln moči.

In odgovor pride. Ko se boš naučil poslušati, bo popolnoma jasno ali je izbira zate ugodna ali ne. Ali te bo vodila v izkušnje, ki ti bodo prinesle več svobode, več zavedanja. Ker samo to šteje.«

»Ampak, ali je res tako enostavno?«

»Seveda je. Enostavno je, ni pa lahko, kot sva že rekla. Vsaj ne na začetku. Ni lahko dokler se ne osvobodiš vseh vplivov vrtincev in vseh mogočih vezi preko katerih si vpet v izbire, ki niso tvoje.«

»No, pa sva spet tukaj,« sem razočarano vzdihnil. »Občutek imam, da se vrtiva v krogu in se vedno vračava na začetek.«

»No, ni ravno krog. Je bolj spirala, ker se z vsakim obratom bolj oddaljujeva od začetne točke in širiva zavedanje.

Pa se lotiva vrtincev. Kot sva že rekla, so vrtinci umetne, energijske, samozavedajoče strukture. Razvili so zelo učinkovite mehanizme, ki jim omogočajo jemanje energije ljudem. Ljudem, ki so povezani z njimi in jih zadržujejo v svojem vibracijskem vplivnem območju.

Njihova moč in hkrati omejitev je, da delujejo na zelo ozkem vibracijskem območju. Ko se naučiš svojo vibracijo dvigniti nad njihov doseg, potem enostavno zanje nisi več zanimiv in se lahko umakneš iz območja njihovega vpliva. Tako enostavno je to. In predvsem se nikoli ne smeš boriti z njimi. Bodi ravnodušen, odmaknjen. S tako držo boš energijo obdržal zase.

Poleg tega so za njih najbolj uporabni izbruhi energij, ki jih pri ljudeh sami spodbujajo s stalnimi dozami informacij za sproščanje občutkov strahu, skrbi, evforičnosti in podobno. Uporabijo lahko samo vibracije energij, ki nastajajo, ko se zelo odmaknemo od naše ravnovesne točke. Od točke notranjega miru.

Vidiš torej, da se res ni tako težko osvoboditi njihovega vpliva. Z nekaj vaje in zavedanja se naučiš dvigati svojo vibracijo pri tem pa ostajaš v ravnovesni točki. Umirjen, v tihi radosti bivanja.«

»Mja, ko takole govoriš je res videti enostavno. Včasih mi že uspe, potem pa me vedno znova potegne nazaj v stare tire in načine razmišljanja. Pa še to. Umirjen, odmaknjen, tih? Težko si predstavljam sebe in tak način življenja. «

»Vem in prosim te, da vztrajaš. Čez čas bosta višja vibracija in ravnovesje postala del tvojega življenja. Naenkrat boš ugotovil, da se te zate neprimerne reči ne dotaknejo več. Da enostavno ne živiš več v istem svetu kot si živel prej.

Tvoje zavedanje in pozornost se bosta samo preusmerila navznoter. Ugotovil boš, da je tvoje notranje življenje neskončno bogatejše od vsega, ker ti ponuja svet vrtincev in vsiljene resničnosti. In da tvoj zunanji svet odseva tvoje notranje doživljanje.

Predstavljaj si sebe kot kapljico dišečega eteričnega olja, ki lagodno potuje s tokom. Si v toku, nisi pa del njega. Enostavno si, obstajaš in bogatiš tok življenja s svojo čudovito dišavo.»

In ko sva že pri tem, čas je, da si pogledava delovanje sveta na nekoliko drugačen način.«

»No, saj je bilo že vse do zdaj zelo drugačno. Kaj pa lahko še dodava k temu?«

»Ha, šele popraskala sva po površini. Najboljši del šele pride. Predvsem odgovori na tvoja vprašanja o manifestiranju. Priveži se, ker bova poletela!

Čaka naju polet skozi neskončnost vseh možnosti. Zdaj veš, da je v bistvu vsega neskončna in večna zavest, ki že po definiciji vsebuje neskončno možnosti in potencialov.

Morda ti bo bolj razumljivo, če si predstavljaš, da so to plasti neskončno velike čebule. Vsaka plast je celovit in popoln svet zase. Tvoja izbira pa je v katerem boš živel. Vsaka plast ima seveda svojo vibracijo in od tebe je odvisno s katero se boš uglasil. Med plastmi lahko prehajaš navzgor ali navzdol, čeprav ta dva pojma tukaj nimata nobenega pomena. Opisujeta samo višje in nižje vibracijsko stanje.

Vsak prehod v višje vibracijsko stanje zahteva nekaj tvoje energije. Navzdol gre lažje, zato se večini ljudi to dogaja avtomatično. Vsakič, ko se odpovejo svoji moči, ko del energije odvedejo zunanjim strukturam, vsakič, ko nečesa ne marajo ali nekaj sovražijo. V takih primerih se enostavno uglasijo s plastjo, ki ima prav tako, nižjo vibracijo.

Z zavedanjem, z osvobajanjem zunanjih vplivov in povrnitvijo energije pa se nam odprejo neslutene možnosti. Ko se naučimo dvigniti vibracijo, ko ponovno najdemo moč v sebi in si priznamo, da smo mi soustvarjalci resničnosti. Ja, takrat si lahko izbiramo poti v plasti višjih vibracij. V življenje, ki je bolj po naši meri in nam prinaša veliko bolj izpolnjujoče izkušnje.

Zdaj vidiš, da v resnici ni treba ničesar pritegniti, ni ti treba uporabljati sile, da bi si uresničil želje. Enostavno se uglasiš s samim seboj, z modrostjo in strastjo duše, ki te brez napora popelje v prostore radosti in izpolnjenosti.

Najprej med plastmi lahko prehajaš samo postopoma, ker še ne zaupaš v svoje mojstrstvo in enostavno ne premoreš dovolj energije za trenutno manifestiranje in prehod v popolnoma drugačne resničnosti. Sčasoma pa pride tudi to. Izbira in potovanje skozi svetove postaneta tvoj način življenja.

Obsedel sem v tišini in se umirjen predajal strasti duše, ki se je dvigala skozi mene. Resničnost tam zunaj nenadoma ni bila več tako zelo trdna, toga in nespremenljiva. Prav tako tudi jaz ne več.

Širilo se je zavedanje, z zavedanjem se je vračala moč in z močjo zaupanje vase.

Namaste.

 

 

 

 

 

One Response

Leave a Reply