Reiki – univerzalna življenjska energija

, , Leave a comment

Prvega srečanja z reikijem ne bom nikoli pozabila. K terapevtu me je pripeljala neznosna bolečina. Bila sem skeptična, vendar, ko hudo boli, poskusiš vse! Tudi alternativno zdravljenje. Že prva terapija mi je omilila bolečine. Samo tri terapije so bile dovolj in naslednjih 20 let se mi bolečina ni vrnila.

Raziskovalna pot me je vodila prek različnih seminarjev, Zdravilske akademije, do radiestezijske  in reiki mojstrice gospe Brede Šuštar, ki mi je odprla vrata v svet univerzalne življenjske energije. Hvaležna sem za to darilo.

Reiki je univerzalna življenjska energija, neodvisna od našega verskega ali filozofskega prepričanja. Do te energije imamo pravico vsi, tako kot do hrane in vode. Zato vam bom v naslednjih blogih predstavila reiki simbole in delo z njimi. Z vami bom delila moje izkušnje, vaje za krepitev energije in še veliko več.

Reiki je najpreprostejša metoda naravnega zdravljenja, kar jih poznamo. Vsebuje starodavno človeško izkušnjo in znanje o pretoku življenjske energije. Skozi naše telo se pretaka življenje, ne oziraje se na to, ali o tem razmišljamo ali ne. Ko med seanso reikija občutimo notranje ravnovesje in blaženost, se tesneje spajamo z univerzalno silo. Tudi, če vsega tega ne zaznavamo, vendarle čutimo, da se dogaja nekaj lepega. Preplavljajo nas mir, življenjskost in veselje.

Vse to doživljamo tako tisti, ki smo v vlogi prevodnika ali prenašalca te energije, kot tudi tisti, ki jim želimo na ta način pomagati. Namenoma ne uporabljava pojma “pacient”, kajti tisti, ki izvaja reiki, si v nobenem primeru ne sme domišljati, da je zdravnik.

To metodo uporabljamo kot dopolnitev vseh drugih načinov naravnega zdravljenja in vzpostavljanja duhovnega ravnovesja. Je zelo primeren način takojšnjega olajšanja pri mnogih boleznih. Zavedati se moramo, da reikija ne uporabljamo samo za obravnavo bolnih, ampak tudi za hitrejšo osebno in duhovno rast posameznika. Nekdo si preprosto prizadeva, da bi ozdravel, drugi si želi predvsem psihične sprostitve in ravnovesja, tretjega zanima predvsem duhovni razvoj. Reiki pripomore in podpira vse omenjeno hkrati.

Če se povrnem k besedi pacient, ki je latinskega izvora, potem besedo patientia prevedemo v potrpljenje. To ne pomeni vedno biti bolan, marveč prisotnost raznovrstnih blokad, ki preprečujejo boljši pretok življenjske energije skozi naše telo. V tem pomenu besede je vsakdo, ki sprejema reiki, pacient, čeprav navzven ne kaže nobenih organskih znakov bolezni. Beseda “terapevt” pomeni v izvirnem grškem jeziku nekoga, ki spremlja nekoga na POTI.

Reiki je nekoč pripadal vsakomur. Zdaj reikijski vodniki želijo, da bi bilo spet tako. Dejstvo, da berete ta blog, pomeni, da hočejo, da dobite to znanje. Uživajte v odkrivanju moči univerzalne življenjske energije.

 

Leave a Reply