Kako deluje reiki?

, , Leave a comment

Za izvajanje reikija ni potrebna posebna vera ali prepričanje. Deluje enako učinkovito pri svobodno mislečih kot tudi pri privržencih različnih ideologij.

Reiki je najpreprostejša metoda naravnega zdravljenja, kar jih poznamo. Vsebuje starodavno človeško izkušnjo in znanje o pretoku življenjske energije. Skozi naše telo se pretaka življenje, ne oziraje se na to, ali o tem razmišljamo ali ne. Ko med seanso reikija občutimo notranje ravnovesje in blaženost, se tesneje spajamo z univerzalno silo. Tudi če vsega tega ne zaznavamo, vendarle čutimo, da se dogaja nekaj lepega. Preplavljajo nas mir, življenjskost in veselje.

Ko nekomu ali sebi izvajamo reiki, polagamo roki po določenem sistemu na telo, se »preselimo« v stanje enotnosti, v stanje ravnovesja z univerzumom. To ravnovesje se vzpostavi v vseh celicah telesa in podpira zdravljenje na vseh ravneh. Čestokrat se zgodi, da se posamezniku utrne nova misel, ko mu npr. položimo roke na prsi ali na čelo ali kamorkoli. Nenadoma doume izvor svoje bolezni, ki je v napačnih in dolgo negovanih negativnih miselnih vzorcih in zablodah duha.

Nekateri ozavestijo probleme, ki so jih vse življenje potiskali v podzavest in najdejo novo življenjsko pot. Ne zgodi se tako redko, da znova zberejo pogum za svojo ozdravitev še tako težke kronične bolezni. Ko pričnemo z reikijem, ugotovimo, da so učinki zelo različni v različnem obdobju.

Reiki deluje pri vsakem drugače. Včasih čutimo takojšnje olajšanje napetosti, drugič se bolečina celo poglobi in šele čez čas mine. Tretjič se bolezen, ki je doslej sploh nismo imeli, razbohoti in nato izgine.

Odkar obstaja človeštvo, so ljudje uporabljali načine zdravljenja na podlagi transformacije univerzalne, vseobsegajoče življenjske energije. To je energija, ki vzdržuje življenje in celoten univerzum. Pred več tisoč leti so Tibetanci že razumeli naravo in smisel duha, energije in materije ter znali ta svojstva uporabljati za zdravljenje teles, za uravnotežanje psihične in duhovne energije v celoto.

Reiki je univerzalna življenjska energija, neodvisna od našega verskega ali filozofskega prepričanja. Do te energije imamo pravico vsi, tako kot do hrane in vode.

Namaste

 

Leave a Reply