Sledi svojemu srcu!

, , Leave a comment

Šamanizem je pot srca. Šamani si prizadevajo videti s srcem, se počutiti s srcem in slišati s srcem. S povezovanjem čutov s srcem postanemo bolj osredotočeni in lahko živimo bolj holistično življenje.

Po Huicholu so naša srca ogledalo vesolja, ki nas obdaja. Z duhovno prakso se lahko naučimo, da vidimo to ogledalo bolj jasno. Z romanjem se na primer povezujemo z življenjsko silo svetega kraja v naravi, hkrati pa v naše srce srkamo to energijo.

Enostavno dejanje povezovanja s planino, reko ali oceanom nam lahko pomaga doseči grozde kozmične modrosti; da bi bolje razumeli osnovno medsebojno povezanost, ki povezuje vse skupaj. Ko pridemo na šamansko pot, sčasoma začnemo razumeti, da je vse zunaj znotraj in obratno.

Zavedajmo se, da naši vplivi na naše okolje imajo bistveni učinek na naše srce. In delo, ki ga opravljamo za čiščenje, krepitev in razsvetlitev našega srca, ima neposreden učinek na vse okoli nas.

Huichol pravi: “Odpri Tutu – cvet tvojega srca.” Hranite svoje srce; hranite ga z ljubeznijo in ga vodite s svetlobo, tako da lahko čudovito cveti in da celotno vesolje uživa.

Dance of the Deer Foundation

 

Leave a Reply