Reiki terapije in reiki delavnice

Reiki je japonska duhovna veščina zdravljenja, pri kateri izvajalec s polaganjem rok in dotikom kanalizira kozmično energijo in jo preko rok posreduje prejemniku preko energetskih centrov (čaker) in drugih predelov telesa (biopolja).

Reiki aktivira samozdravljenje, spodbuja izločanje toksinov oz. čiščenja na različnih nivojih. Telo se pod vplivom Reikija odzove s procesom revitalizacije oz. obnove starih in bolnih celic in tkiv. Celice, ki so oslabele se ojačajo, slabe in bolne se izločijo. Podobno “prečiščevanje” in revitalizacija se dogajata tudi na psihološki ravni. Prejemnik reiki-ja se med tretmajem globoko sprosti in pomiri, bolečine se omilijo ali izginejo, splošno počutje se izboljša. Zelo blagodejno vpliva na osebe, ki se zaradi prekomernega stresa težko sprostijo.

Edino pomembno je, da je prejemnik pripravljen sprejeti zdravilno energijo, da je sproščen in da ima resnično željo počutiti se bolje.

Priporočajo se 4 terapije v razmaku 8-15 dni*. (*čas se razlikuje glede na posameznika.)

Metodo reiki uporabljamo za ublažitev raznih zdravstvenih težav in psiholoških travm. Lahko je tudi nežna dopolnitev drugih oblik zdravljenja in duhovne rasti. Zato reiki ni namenjen samo bolnim, temveč tudi za hitrejši osebni in duhovni napredek posameznika.

Dobrobiti Reiki metode:
◊ reiki energija podpre sposobnosti telesa za samozdravljenje,
◊ ima močan antistresni učinek,
◊ poživi telo in duha,
◊ uravnoteži telesne energije,
◊ sprosti energijske blokade,
◊ omogoči popolno sprostitev,
◊ deluje na vseh ravneh: fizični čustveni, mentalni in duhovni,
◊ odstranjuje strupe iz telesa,
◊ terapija deluje na vsa bitja; tudi živali in rastline.

Kako poteka reiki terapija?

Reiki terapija se vedno začne s kratkim pogovorom o morebitnih težavah, bolečinah in vzrokih zanje. Terapija traja približno eno uro, po potrebi tudi dlje, odvisno od pretoka energije in potreb telesa po energiji. Zaželjeno je, da je klient v udobnih in zračnih oblačilih in se počuti prijetno, kar dosežemo tudi z umirjeno glasbo v prijetno urejenem ambientu. Med terapijo se ne pogovarjamo.

Izkušnja prejemanja Reiki terapije se razlikuje od človeka do človeka, terapija od terapije. Nekateri ljudje
ne čutijo ničesar, razen prijetne sprostitve; drugi lahko čutijo toplino, hlad, mravljinčenje ali nežne občutke. Tudi nič nenavadnega ni, da ljudje postanejo tako sproščeni, da zaspijo.

Po terapiji se pogovorimo o občutkih in intuitivnih zaznavah.

Reikija nikakor ne moremo predozirati, energija se steka točno tja, kjer jo potrebujemo.

Če osebni obisk ni mogoč, lahko terapije opravimo tudi na daljavo, saj vemo, da energija ne pozna ne časa, ne prostora in vam je zato na voljo v vsakem trenutku in kjerkoli.