Prebudite šamana v sebi

Vas zanima šamanizem? Si prizadevate za poglobitev vaše šamanske modrosti? Šamanizem, zakoreninjen v večtisočletni tradiciji ljudstev po vsem svetu, se je vrnil v zavedanje ljudi kot eden najstarejših duhovnih sistemov za prebujanje, zdravljenje in transformacijo … In čas ne bi mogel biti prikladnejši.

Šaman je skozi vso zgodovino človeštva zdravilec, pripovedovalec zgodb, ustvarjalec mitov, varuh modrosti, vizionar in poznavalec tehnik, ki posreduje med svetovoma energije in snovi. S pomočjo spremenjenih stanj zavesti dostopa do duhovnih področij stvarstva in prinaša odgovore.

Vzpostavlja dialog z naravo in si ves čas prizadeva za ustvarjanje in ohranjanje ravnovesja.

Jon Rassmusen opredeljuje šamanizem kot globoko, močno, po drugi strani pa tudi zelo pragmatično in praktično znanje.

Nagual Uchu na podlagi dolgoletnih izkušenj trdi, da je vsakdo lahko šaman, ne da bi bil rojen in vzgajan v odmaknjenih kulturah in v dolgem rodu šamanskih prednikov. Tudi v zahodni kulturi se lahko spomnimo svojega naravnega bistva, če tako izberemo in si take izkušnje želimo. Ni nam treba izvajati vseh šamanskih praks. Bolj kot kar počnemo, je pomembno kdo smo. Vsakdo pa najde svojega notranjega šamana na drugačen način.

Cilj sodobnega šamanizma je hitro, varno in učinkovito priti do večje osebne svobode, moči in radosti. Sodobni šamanizem nam pomaga živeti v obilju in ljubezni ter nas uči spoznavati naravni občutek globoke medsebojne povezave vsega sveta – vidnih in nevidnih stvari. Vse to nam omogoča, da v življenju manifestiramo več izpolnjujočih izkušenj, ki si jih želimo oziroma jih prepoznamo kot izkušnje, ki nas peljejo proti vseobsegajoči izkušnji čiste zavesti, našega resničnega bistva.

Šamanizem vas popelje v stik z vašim resničnim Jazom in vam omogoča zavestno sodelovanje v velikem delu varuhov Zemlje in aktivno sanjanje lepše prihodnosti za človeštvo, usklajene z evolucijo duha velike Matere Zemlje.

Šamanizem ni le najstarejša duhovna metoda na zemlji, je tudi zbirka najbolj raznolikih praks. Na primer, če pogledamo sibirski in amazonski šamanizem, hitro ugotovimo, da sta si v izvajanju tehnik povsem drugačna, čeprav sta se pojavila iz skupnih univerzalni temeljnih načel.

Ta raznolikost je ena izmed najbolj zanimivih in fascinantnih vidikov te starodavne prakse, ki spoštuje in neguje poglobljene odnose človeka z rastlinami, živalmi in zavestnimi bitji na drugih ravneh obstoja.

Na delavnico ste vabljeni vsi, ki vas zanimajo šamanske tehnike osebne rasti. Za obisk delavnice ni potrebno predhodno znanje o šamanizmu ali o delu z energijami.

Program delavnice:

  • Glavni principi šamanizma, skupni vsem globalnim šamanskim kulturam
  • Koncept paralelnih realnosti: zgornji, srednji in spodnji svet
  • Vaje za širjenje zavedanja: zakaj širiti svoje zavedanje?
  • Delo z živalskimi vodniki (našimi živalmi moči)
  • Vrste osebnih živali moči
  • Potovanje v zavesti: voden spust v spodnji svet spoznat svojo žival moči ali za komunikacijo z živaljo moči, če jo že poznamo
  • Prejeti sporočilo svojega živalskega vodnika
  • Šamansko bobnanje
  • Čas za odprto debato, vprašanja udeležencev


Podatki o terminu in lokaciji

Termin: 11. november 2017 ob 17. uri

Trajanje: 3-4 ure

Lokacija: Gimnazija Kranj

Število udeležencev: do 15

Kotizacija:       20 EUR

Organizator: ANGELISA, zavod za osebno rast in razvoj duhovne zavesti

Predavatelja: mag. Fani Mavrič in Slavko Rajh

Prijava na delavnico