Zdravilni zvok tibetanskih skled

Enostavno božansko

Po tibetanskem ustnem izročilu igranje na pojoče sklede sega v čas Bude Šakjamunija (560-480 pred našim štetjem). Tradicija igranja skled izhaja iz Indije in je bila prenesena v Tibet skupaj z naukom Bude, ki ga je prinesel veliki tantrični mojster Padmasambhave v 8. stoletju.

Metalurške analize so različne. Analiza, ki so jo naredili na univerzi Concordia, v Quebecu, je pokazala, da pojoče sklede vsebujejo osem kovin: baker in kositer s sledovi železa, svinca, cinka, zlata, srebra in živega srebra. Točno razmerje kovin ni znano, ker so vsi originali ročno izdelani po formuli, ki jo poznajo le mojstri.

Tibetanska pojoča posoda je eno najmočnejših glasbil za zdravljenje z zvokom in vibracijo. Pojoča posoda se imenuje zato, ker njen eksotični zven lebdi še dolgo potem, ko zaigramo nanjo.

Poleg njihove tradicionalne uporabe za meditacijo se tibetanske pojoče sklede uporabljajo za globoko sprostitev in regeneracijo mišic, zmanjševaje telesne bolečine v sklepih, mišicah, pri išiasu, v prebavilih, pri glavobolu in migreni, poškodovani hrbtenici, bolečini v ramenih, slabi prekrvavitvi, lajšanju napetosti in blokad, izboljšanje pretoka energije, odpravljanje toksinov iz telesa. Poveča se koncentracija, lajšajo se čustvene napetosti in blokade. Odpravi duševne ali čustvene bolečine (nizko samospoštovanje, skrbi, strah, jezo, tesnobo, depresijo, nespečnost). Pojoče posode in njihove edinstvene tone uporabljamo za normalizacijo krvnega tlaka, zoper astmo, za obnovitev delovanja nadledvične žleze, za odpiranje in uravnovešanje telesnih meridianov ter izboljšanje sinaptičnih odzivov v možganih. Pomagajo tudi pri hiperaktivnih otrocih in stimuliranju imunskega sistema.

Bogata mešanica harmoničnih zvenov posod neposredno vpliva na čakre. Toni ustvarjajo “frekvenco odziva”, ki ustvarja ravnovesje leve in desne možganske hemisfere. Razbijajo tudi nabrano negativno energijo v čakrah in avri. Ko zavibrirajo v resonanci z vsemi telesnimi celicami, sprostijo notranje blokade in obnovijo ravnovesje, saj obnovijo krožni tok energije v avri.

Človeško telo je z energijskega vidika kompleksna struktura vibracij. Bolezni so pogosto posledica motenj v energijskih pretokih. Ko je zdrav organ dobro uglašen, vibrira samo z lastno frekvenco, medtem ko je frekvenca bolnega organa motena. Pojoče sklede okrepijo izvorne, harmonične frekvence in spodbudijo telo, da odkrije svojo lastno harmonsko frekvenco s tem, da vibrira v frekvenci sklede. Ko je telo sinhronizirano, začne vibrirati neodvisno.

Znanstvene meritve elektromagnetnih možganskih valov so dokazale obstoj jasno prepoznavnih valov, ki so povezani z različnimi stanji zavesti. Znano je, da možgani v normalnem stanju, torej v vsakdanji zavesti, proizvajajo valove beta.

Valovi alfa so prisotni v stanju meditacije in mirne zavesti. Valovi theta so značilni za stanje dremeža, valovi delta pa se sprožijo samo v globokem snu. Ko so snemali valove, ki jih ustvarjajo pojoče sklede, so odkrili vzorce valovanja, enake valovom alfa, ki jih proizvajajo možgani. To predrami občutek globoke sprostitve in odprtja notranjega prostora.

Izkusite božanski zvok.
_________________________________

Podatki o terminu in lokaciji

Termin: po dogovoru

Trajanje: 1 ura

Lokacija: Finžgarjeva 11, Kranj

Cena:       42 EUR

Prijava