Politika zasebnosti

Ta politika zasebnosti ureja pogoje poslovanja, zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih Zavod Angelisa zbira od vas, ko se naročite na prejemanje vsebin e-novic, vabil na dogodke, publikacij …

Upravljavec

Upravljavec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov – GDPR je:
Zavod Angelisa
Malo Trebeljevo 72, 1000 Ljubljana
e-mail: info@angelisa.si

Osebni podatki in namen njihove obdelave

Kontaktne podatke, ki nam jih posredujete ob izpolnitvi oz. oddaji obrazca, prijave ali registracije potrebujemo za obdelavo vašega naročila in za komunikacijo z vami.
Zavod Angelisa spoštuje vašo zasebnost. Pri zbiranju, hrambi in obdelavi osebnih podatkov ravna skrbno in v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov.
Naslovi elektronske pošte se preko obrazcev zbirajo pri ponudniku Mailchimp, ki za podatke in vašo zasebnost skrbi skladno z vsemi predpisi.
Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, za gostovanje spletne strani izbiramo ponudnika, ki zagotavlja vse našteto v največji mogoči meri.

Soglasje

Osebne podatke, ki nam jih posredujete ob prijavi na e-novice, dogodke in publikacije, zbiramo le z vašim jasnim in nedvoumnim soglasjem. Z namenom izboljšave kakovosti naših storitev s pomočjo statističnih aplikacij ponudnika Google.com obdelujemo tudi podatke o klikih na povezave in drugih dejavnostih na spletni strani.
V primeru umika soglasja ne bomo več uporabljali vaših osebnih podatkov za obveščanje o vsebinah.

Čas hrambe osebnih podatkov

Zavod Angelisa hrani vaše osebne podatke toliko časa, kolikor je to potrebno za namen pošiljanja vsebin na katere ste se prijavili oz. naročili. V primeru, da ne želite več prejemati vsebin in se od njih odjavite ali v primeru, da umaknete svoje soglasje za obdelavo osebnih podatkov za ta namen, bomo vaše podatke blokirali in jih ne bomo več uporabljali za ta namen.
Zavod Angelisa izbriše osebne podatke po poteku z zakonom predpisanega obveznega roka.

Piškotki

Kaj so piškotki?
Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.
Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona.

Upravljanje in brisanje piškotkov

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika.

Nakupi na spletni strani

Uporabnik spletne strani lahko kupi knjige preko za to namenjene spletne strani. S plačilom kupnine se šteje, da je naročilo potrjeno in da se kupec strinja s splošnimi pogoji poslovanja. Plačilo se lahko izvede po povzetju, z neposrednim nakazilom na transakcijski račun ali s Paypalom. Račun za plačilo boste prejeli na elektronski naslov, ki ga boste navedli. Če želite prejeti račun tudi po pošti, nas o tem obvestite.

Cene navedene na spletni strani angelisa.si ne vključujejo DDV (nismo davčni zavezanci).